Αναγνώστες

TRANSLATE IT !!!!

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ. ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΕΝΑ...ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

ΤΙ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ FACEBOOK...??



Καλό το Facebook αλλά τι κρύβεται απο πίσω?.....
Και ποιός δεν έχει Facebook σήμερα… Από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας μέχρι τον μπακάλη της γειτονιάς και το δάσκαλο του σχολείου…
Το Facebook όμως δεν είναι καινούριο φρούτο. Ξεκίνησε ως Facemash to 2003 από το Mark  Zuckerberg (γεννημένος 14 Μαΐου, 1984) και μετονομάστηκε σε «Facebook» το 2004.
Σήμερα έχει πάνω από 400 εκατομμύρια χρήστες. 400 εκατομμύρια χρήστες που κάθε ένας έχει δημιουργήσει ένα «προφίλ» στο οποίο έχει καταχωρήσει:

Όνομα, Επίθετο και email (Πολλοί έχουν βάλει και Κινητό τηλέφωνο, διεύθυνση Κατοικίας, MSN και άλλα)
Χώρα διαμονής, Πόλη, περιοχή
Λίστα με τους φίλους
Ψυχομετρικά Τεστ (τι νομίζατε ότι τα παιχνιδάκια του στυλ «τι χρώμα σου αρεσει» είναι αθώα?)
Προτιμήσεις σε ποδοσφαιρικές ομάδες, πολιτικά κομματα
κτλ
Ποιος διαχειρίζεται όλες αυτές τις πληροφορίες? Που πηγαίνουν τα δεδομένα μας?
Οι παλαιοί έλεγαν «Πες μου το φίλο σου να σου πω ποιός είσαι». Βλέποντας κάποιος τη λίστα φίλων ενός ατόμου, μπορεί να καταλάβει πολλά πράγματα γι αυτόν ακόμα και αν δεν τον γνωρίζει.
Επίσης μια εταιρία που θέλει να προσλάβει έναν υπάλληλο, μπορεί να πληκτρολογήσει το όνομά του στο Facebook και να βρει αρκετές πληροφορίες για τους φίλους αλλά και για την ψυχοσύνθεση του (αν έχει συμπληρώσει τα διάφορα παιχνίδια-τεστ που κυκλοφορούν)
Αυτά μπορεί να τα δει ο καθένας με ευκολία (και είναι αρκετά ανησυχητικό από μόνο του).
Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε πως διαχειρίζεται τα δεδομένα στο Facebook, ποιος κρύβεται από πίσω, πως βγάζει χρήματα το Facebook και πολλά άλλα.
Ίσως να είναι κυνήγι μαγισσών ίσως ιστορίες του  μυαλού ενός τρελού… αλλά σίγουρα είναι μια υπόθεση που βρομάει και έχει πολλές σκοτεινές πλευρές…
Για καλό και για κακό προσέχετε τι λέτε και τι κάνετε σε ένα κοινωνικό δίκτυο όπως το Facebook γιατί ποτέ δεν ξέρεις…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου