Αναγνώστες

TRANSLATE IT !!!!

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ. ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΕΝΑ...ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατροί και παπάδες πίσω απο κύκλωμα παιδοφιλίας



Τρεις νομούς της χώρας μας «σαρώνουν» οι άντρες του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, καθώς θεωρούν ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα από τα μεγαλύτερα κυκλώματα παιδόφιλων! Η επιχείρηση, που ίσως διαρκέσει αρκετές εβδομάδες, έχει τον επιχειρησιακό.....




κωδικό «butterfly» («πεταλούδα») και τα αποτελέσματά της θα προκαλέσουν… σεισμό στο πανελλήνιο, αφού οι πληροφορίες μιλούν για τρανταχτά ονόματα πίσω από το κύκλωμα. Ειδικά κλιμάκια της συγκεκριμένης υπηρεσίας, υπό την καθοδήγηση του προϊσταμένου του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανώλη Σφακιανάκη, πραγματοποιούν έρευνες σε αυτούς τους τρεις νομούς μιας περιφέρειας της χώρας.

Σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso», οι αστυνομικοί ήδη έχουν βάλει στο στόχαστρό τους άτομα υπεράνω πάσης υποψίας, τα οποία όταν αποκαλυφτούν, πραγματικά θα προκαλέσουν πάταγο, καθώς πρόκειται για πρόσωπα με κύρος και υπόληψη στις τοπικές κοινωνίες και όχι μόνο. Επιχειρηματίες, δύο γιατροί, ένας εκ των οποίων είναι μάλιστα παιδίατρος, ακόμα κι ένας ιερέας έχουν μπει στο μικροσκόπιο της υπηρεσίας, καθώς έχουν προκύψει στοιχεία για την εμπλοκή τους σε κύκλωμα διακίνησης σκληρού παιδικού πορνό μέσω του Διαδικτύου.

Οι αστυνομικοί, σε συνεργασία με την Interpol και έπειτα από διεθνή ψηφιακή έρευνα, εντόπισαν μεταξύ άλλων χωρών και Eλληνες χρήστες του Διαδικτύου οι οποίοι έμπαιναν σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα μέσω τις οποίας έρχονταν σε επαφή με άλλους παιδόφιλους και αντάλλασαν βίντεο και φωτογραφίες με σκληρό παιδικό πορνό. Τα αποτέλεσμα αυτής της ψηφιακής έρευνας, στην οποία βέβαια σημαντικό ρόλο έπαιξε και η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Οικονομικής Αστυνομίας, διαβιβάστηκαν στις αστυνομικές αρχές των χωωρών όπου είχαν εντοπιστεί τα ίχνη, ώστε να εξειδικευτεί η έρευνα.

Οσον αφορά την Ελλάδα, τα ηλεκτρονικά αποτυπώματα, που πληροφορίες αναφέρουν πως είναι δεκάδες, εντοπίζονται σε συγκεκριμένη περιοχή της χώρας μας και μάλιστα σε τρεις γειτονικούς νομούς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», ήδη αστυνομικοί από την Αθήνα έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον οκτώ κατ’ οίκον έρευνες, με εισαγγελική άδεια, ενώ έχουν κατάσχει και μεγάλο όγκο πορνογραφικού υλικού, το οποίο εξετάζεται ώστε να διαπιστωθεί εάν αφορά ανήλικα πρόσωπα από το εξωτερικό.

Βέβαια, από τους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο βίντεο ή και φωτογραφίες παιδικής πορνογραφίας που έχουν εντοπιστεί να προέρχονται από τη χώρα μας, να έχουν δηλαδή τραβηχτεί στην Ελλάδα. Στην περίπτωση αυτή οι έρευνες θα διεξαχθούν με κάθε μυστικότητα, καθώς η υπόθεση αποκτά άλλη βαρύτητα - το θέμα, βέβαια, είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και αφορά την κοινωνία στο σύνολό της.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως μέσα στις δύο επόμενες μέρες αναμένεται να φύγουν από την Αθήνα για την περιοχή όπου διεξάγονται οι σαρωτικές έρευνες και άλλα κλιμάκια της Υπηρεσίας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Οικονομικής Αστυνομίας, καθώς αναφέρεται πως ο τομέας των ερευνών όλο και διευρύνεται, με αποτέλεσμα να χρειάζονται και άλλοι αστυνομικοί, ώστε να ολοκληρωθεί όσο πιο σύντομα γίνεται η υπόθεση και να οδηγηθούν οι υπεύθυνοι στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου