Αναγνώστες

TRANSLATE IT !!!!

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ. ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΕΝΑ...ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ & ΑΘΗΝΑ: η ΠΛΑΣΗ των ΑΝΘΡΩΠΩΝ



(Προμηθέας & Αθηνά) Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

«Κάποτε […] ήταν το θείον κατάμονο και υπήρχε μόνο το επουράνιο γένος, η Γη δε, βρισκόταν σε άγρια και άμορφη κατάσταση σκεπασμένη όλη από δασά λογγάρια, που δεν τα διαπερνούσε το φως της ημέρας» (Λουκιανός, Προμηθεύς ή Καυκάσιος 12).

«Σκέφτηκα (ο Προμηθέας) πως ήταν καλύτερο να πάρω λίγη λάσπη και να πλάσω απ’ αυτήν μερικά ζωντανά όντα και να δώσω σ’ αυτά μορφές που να προσομοιάζουν με τις δικές μας. […] Λοιπόν, καθώς λένε και οι ποιητές αφού ανακάτεψα χώμα με το νερό και το δούλεψα, έπλασα τους ανθρώπους, παρακάλεσα δε και την Αθηνά να με βοηθήσει στο έργο μου αυτό». (Λουκιανός, Προμηθεύς ή Καυκάσιος 13).

Η Αθηνά έδωσε στους ανθρώπους ζωή όπως ακριβώς έκανε και με την Πανδώρα, όταν ο Προμηθέας την έφτιαξε με τον ίδιο ακριβώς τρόπο (Υγίνος, Μύθοι CXLII).

«Ο δε Προμηθεύς, αφού έπλασεν τους ανθρώπους από χώμα και νερό…» (Απολλόδωρος Α 7,1 ή Ι, 45)

φαίνεται πως στην Φωκίδα, κάπου κοντά στην ακρόπολη του Πανοπέα, άφησε ίχνη. Εκεί υπάρχουν στην χαράδρα πέτρες, στο χρώμα του πυλού, μάλιστα, «λένε πως αυτές είναι υπολείμματα του πηλού εκείνου, από τον οποίο ο Προμηθέας έπλασε ολόκληρο το ανθρώπινο γένος» (Παυσανίας Ι 4, 4).

Σημειώσεις – Συμπεράσματα

Το πλάσιμο των ανθρώπων από νερό και πυλό εντοπίζεται στο βαβυλωνιακό έπος του Γιλγαμές, στην Γένεση της Π. Διαθήκης, στην ταλμουδική εκδοχή της Δημιουργίας.

Σύμφωνα με τον Ρόμπερτ Γκρέηβς, οι Έλληνες δανείστηκαν τον «μύθο» από το βαβυλωνιακό έπος του Γιλγαμές, ενώ οι Εβραίοι έγιναν κληρονόμοι του «πελασγικού» ή χαναανιτικού μύθου (Οι Ελληνικοί Μύθοι Α, σελίδα 13).

Τα Ταλμούδ της Βαβυλώνας ολοκληρώνεται γύρω στο 400 μ.Χ.

Τα Ταλμούδ της Ιερουσαλήμ ή Παλαιστινιακό ολοκληρώνεται γύρω στο 500 μ.Χ.

Οι Βαβυλώνιοι έχουν λάβει (ή ταυτοποιούν) την παράδοσή τους από (με) την ελληνική θεογονία. Π.χ. η Ρέα (Αστάρτη) είναι κόρη του Ουρανού (Ανού) και πήρε σύζυγο τον Κρόνο ( (Βήλο ή Βάαλ – Μπελ Μαρντουκ).
«Βαβυλώνιοι γαρ λέγουσι, Βήλον ον είναι Κρόνος» (Ευσέβιος Α, 10).

Βασικός θεός των Χαναναίων, ήταν ο Βάαλ ή Βήλος=Κρόνος (Κριταί Β΄ 11-14).

Άρα οι επιρροές της Γένεσης, τουλάχιστον, στην γέννηση των ανθρώπων, είναι ολοφάνερα ελληνογενείς.


http://thesecretrealtruth.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου