Αναγνώστες

TRANSLATE IT !!!!

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ. ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΕΝΑ...ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Θα ξεκινήσετε γυμναστήριο;


Θα ξεκινήσετε γυμναστήριο;

Τι πρέπει να προσέξετε!

Μετά τις διακοπές, οι περισσότεροι από εμάς εκτός από ευχάριστες αναμνήσεις, αρκετές φωτογραφίες και όμορφες ιστορίες φέρνουμε μαζί μας και δύο – τρία κιλά επιπλέον. Με την επιστροφή στους κανονικούς μας ρυθμούς και το τέλος της άστατης διατροφής φαίνεται επιτακτικός ο στόχος της απώλειας αυτών των παραπάνω κιλών που μας κάνουν να νιώθουμε άσχημα και να δυσκολευόμαστε να μπούμε στα ρούχα μας. Αυτή την εποχή συχνά ακούγεται στις παρέες η φράση «Πρέπει να ξεκινήσω γυμναστήριο».

Για κάποιους που κάνουν συστηματικά γυμναστική τα πράγματα είναι εύκολα. Αργά ή γρήγορα παίρνουν την απόφαση και γράφονται στο γυμναστήριό τους, βλέποντας πάλι φίλους και γνωστούς. Κάτι σαν την πρώτη μέρα στο σχολείο. Γι’ αυτούς που ξεκινούν πρώτη φορά τα πράγματα δεν είναι απλά. Λάθος επιλογή μπορεί να σημαίνει όχι μόνο απόρριψη του συγκεκριμένου τρόπου γυμναστικής αλλά και της άσκησης στο σύνολό της.

Τι πρέπει να προσέξει κανείς όταν επιλέγει γυμναστήριο;
Τις περισσότερες φορές τον πιο σπουδαίο ρόλο παίζει το όνομα του γυμναστηρίου, οι παροχές και η τιμή του. Αυτά είναι βέβαια σημαντικά δεν πρέπει όμως να είναι τα μοναδικά κριτήρια. Επιλέγοντας γυμναστήριο θα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη την απόσταση από το σπίτι ή την δουλειά μας. 

Τις περισσότερες φορές η δικαιολογία που προβάλλεται για τη διακοπή ενός προγράμματος είναι η κούραση από την εργασία και η αδυναμία να βγούμε από το σπίτι και το απόγευμα. Μη ξεχνάμε ότι τον χειμώνα νυχτώνει νωρίς κάνει κρύο ή βρέχει. Είναι προτιμότερο λοιπόν το γυμναστήριο που θα επιλέξουμε να βρίσκεται κοντά στον χώρο εργασίας ώστε να πηγαίνουμε αμέσως μετά την δουλειά μας.

Ένα άλλο πρόβλημα που μπορεί να λειτουργήσει αρνητικά είναι το ότι τις απογευματινές ώρες υπάρχει πολύς κόσμος με αποτέλεσμα κάποιος να μην μπορεί να χρησιμοποιήσει τα όργανα άνετα ή να υπάρχει περιορισμένος χρόνος στα ηλεκτρονικά μηχανήματα, ποδήλατο, διάδρομο κλπ. 

Αυτό εκτός του ότι δεν επιτρέπει να χρησιμοποιηθούν όση ώρα επιθυμούμε, αποθαρρύνει κάποιους που δεν είναι πολλοί κοινωνικοί ή δεν αισθάνονται άνετα με το σώμα τους. Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος να επιλέγουμε αν όχι το πρωί τουλάχιστον το μεσημεράκι μετά την δουλειά και όχι το απόγευμα.

Αναφερθήκαμε προηγουμένως για τις παροχές και την τιμή. Στην πραγματικότητα αυτό που πρέπει να παίζει ρόλο στην επιλογή πρέπει να είναι η σχέση παροχών –τιμής. Πρέπει δηλαδή να δούμε ακριβώς τι πραγματικά έχουμε ανάγκη και πόσο αυτή η υπηρεσία κοστολογείται και να μην παρασυρθούμε από πολεμικές τέχνες, μασάζ, σπα που προσφέρονται μεν, δεν ενδιαφέρουν όμως όλους. 

Πριν υπογράψουμε θα πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι τις υπηρεσίες για τις οποίες χρεωνόμαστε θα τις απολαύσουμε και δεν θα διακόψουμε ξαφνικά. Πολλά γυμναστήρια κάνουν ετήσιες προσφορές. Έχει παρατηρηθεί ότι ο μέσος άνθρωπος γυμνάζεται 3-4 μήνες τον χρόνο. Μήπως ανήκετε σε αυτή την κατηγορία και η προσφορά δεν εξυπηρετεί τελικά;

Καλό θα είναι να ελέγχουμε τα ωράρια του aerobic. Είναι συνηθισμένο φαινόμενο κάποιος να γράφεται σε ένα γυμναστήριο με σκοπό να ακολουθήσει τα προγράμματα aerobic και έπειτα να αντιλαμβάνεται ότι το πρόγραμμα που τον ενδιαφέρει γίνεται άλλες ώρες και ημέρες από αυτές που πηγαίνει.

Σημαντικό είναι επίσης να σιγουρευτούμε ότι οι γυμναστές που εργάζονται στο γυμναστήριο είναι πτυχιούχοι του Τμήματος Φυσικής Αγωγής. Προσοχή χρειάζονται στους χώρους του γυμναστηρίου και ειδικότερα στην καθαριότητα, στον εξαερισμό και στην ασφάλεια του χώρου. Το ίδιο συμβαίνει με τα αποδυτήρια.

Τα περισσότερα γυμναστήρια προσφέρουν μία δύο επισκέψεις δωρεάν. Εκμεταλλευτείτε τις για να γνωρίσετε τον χώρο και τους ανθρώπους. Συνήθως με την εγγραφή μας στο γυμναστήριο καλούμαστε να συμπληρώσουμε ένα έντυπο με διάφορα στοιχεία προκειμένου ο γυμναστής να φτιάξει το πρόγραμμά μας. 

Σωστό είναι να ενημερώσουμε για προβλήματα υγείας, και ιδιαίτερα για πόνους στην μέση και στα γόνατα ή προβλήματα στην σπονδυλική στήλη. Επίσης είναι σημαντικό να δηλώσουμε εάν έχουμε ιστορικό καρδιοπαθειών, υπόταση ή αναιμία.

Ορισμένα πράγματα που τα παραβλέπουμε στην αρχή ενδέχεται αργότερα να προκαλέσουν μεγάλες δυσκολίες στην εκτέλεση του προγράμματος ή να μας αναγκάσουν να διακόψουμε. Ας μην ξεχνάμε ότι ο πρώτος ρόλος της άσκησης είναι η προάσπιση της υγείας μας και αυτόν πρέπει να υπηρετήσουμε.

Πηγή: nutrimed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου