Αναγνώστες

TRANSLATE IT !!!!

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ. ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΕΝΑ...ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Eco Driving - Απλοί κανόνες οικονομίας!



Απλές υποδείξεις (λεγόμενοι και χρυσοί κανόνες του eco driving) που επιφέρουν οικονομία στην οδήγηση και παράλληλα σημαντικά οφέλη στο περιβάλλον, υπενθυμίζει στους οδηγούς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας για τη μικρότερη δυνατή ρύπανση του περιβάλλοντος από την κυκλοφορία.
Προσπαθήστε να ......
εφαρμόσετε τα εξής:
1. Ελέγξτε την πίεση των ελαστικών σας σε κάθε επίσκεψή σας στο πρατήριο. Οι λανθασμένες πιέσεις των ελαστικών, αυξάνουν μέχρι και 6% την κατανάλωση.

2. Ταξιδέψτε με 80 αντί 100 km/h. Το ίδιο αυτοκίνητο στις ίδιες συνθήκες, με ταχύτητες 80 και 100 km/h αντίστοιχα, πετυχαίνει οικονομία καυσίμου κατά 13,5% όταν κινείται με τη χαμηλότερη ταχύτητα!

3. Οδηγήστε με μία σχέση πάνω. Η σωστή σχέση στο κιβώτιο, αποτελεί σημαντικό παράγοντα κατανάλωσης, το ίδιο αυτοκίνητο σε συγκεκριμένη διαδρομή, καταναλώνει 40% λιγότερα καύσιμα με 5η σχέση στο κιβώτιο, αντί της 4ης .

4. Μην σανιδώνετε το γκάζι. Για την οικονομία και τη μακροζωία του κινητήρα δεν πιέζουμε ποτέ το πεντάλ γκαζιού περισσότερο από τα τρία τέταρτα της διαδρομής του.

5. Διαβάστε το δρόμο. Μην διασπάτε την προσοχή σας με άλλες δραστηριότητες όταν οδηγείτε. Ελέγξτε την ροή της κυκλοφορίας και εκμεταλλευτείτε την ροπή του αυτοκινήτου σας για να μην καταναλώνετε ενέργεια σε άσκοπες επιταχύνσεις, ή, επιβραδύνσεις.

Είναι μια καλή αρχή να ξεκινήσετε να δοκιμάζετε. Για τα μέγιστα αποτελέσματα παρακολουθήστε ένα πρόγραμμα eco driving drivers:


http://www.zografos.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου