Αναγνώστες

TRANSLATE IT !!!!

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ. ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΕΝΑ...ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Χάνει το επίθετο του πατέρα,το παιδί ! ΕΛΕΟΣ ;;;;

Καταργείται η διάταξη που δίνει τη δυνατότητα στους δύο συζύγους να έχουν το ίδιο επώνυμο.
Σύμφωνα με τη νομοθετική ρύθμιση που προωθεί ειδική προπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης, ο κάθε σύζυγος, έπειτα από συμφωνία, και μετά το γάμο θα διατηρεί το επίθετο του σε όλες τις έννομες σχέσεις του ζευγαριού.

Να σημειωθεί ότι πριν από ένα χρόνο, ήταν συνταγματικά επιβεβλημένη η κατοχύρωση της δυνατότητας της συζύγου μετά τον γάμο της να μπορεί, μέσω της Νομαρχίας, να αποκτά το επώνυμο του άνδρα της. Στην περίπτωση αυτή, το Συμβούλιο της Επικρατείας, έκρίνε απαραίτητη τη συμπλήρωση του επωνύμου της συζύγου με το επώνυμο του συζύγου της, καθώς μετά το γάμο πρόεκυπταν προβλήματα ταυτοπροσωπίας από τις ευρωπαϊκές αρχές, ενώ εμπόδια δημιουργούνταν και στην επαγγελματική δραστηριότητά της.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η "Ελευθεροτυπία", τα παιδιά της οικογένειας, σε περίπτωση που δεν συμφωνούν οι γονείς, θα παίρνουν σύνθετο επίθετο και όχι το επώνυμο του πατέρα τους, όπως ισχύει σήμερα. Το επώνυμο του γονιού που αρχίζει με γράμμα, το οποίο προηγείται στο αλφάβητο, θα μπαίνει πρώτο στο σύνθετο επίθετο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου