Αναγνώστες

TRANSLATE IT !!!!

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΘΡΑ, ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ. ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΛΑ. ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΚΑΙ ΔΩΣΕ ΕΝΑ...ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ . ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ!

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ !!!!!!!!


  ΡΑΝ ΤΑΝ ΠΛΑΝ
Rantanplan
Πιο κουτός και από την σκιά του! Ο Ραν ταν πλάν, ο πιο κουτός σκύλος του Ουέστ, κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο τεύχος 17 του Λούκυ Λουκ, «Στην πίστα των Ντάλτον», το 1961.
Ο δημιουργός του, Μορίς, ήθελε να πάρει «την εκδίκησή του» από τον Ριντιντίν, έναν σκύλο πολύ έξυπνο για να είναι αληθινός, πολύ τέλειο για να είναι αστείος. Δεν μπορούμε να πούμε ότι απέτυχε στον στόχο του. Ο Ραν ταν πλάν είναι το τέλειο «αρνητικό» του διάσημου αστυνομικού σκύλου.

Η φυσιογνωμία του δεν άλλαξε πολύ με τα χρόνια, εκτός από την μύτη του που συνέχισε να στρογγυλεύει για να θυμίζει περισσότερο κλόουν.
Η συμμετοχή του στις περιπέτειες του Λούκυ Λουκ μεγάλωνε συνεχώς, μέχρι το 1987 που ο Μορίς αισθάνθηκε την ανάγκη να του αφιερώσει την δικιά του σειρά κόμικ, με το Λούκυ Λουκ και τη Ντόλυ να παίρνουν δεύτερους ρόλους.
Η αδεξιότητά του μπορεί να αντιπαρατεθεί μόνο με τις ικανότητες του Λούκυ Λουκ. Είναι εντελώς ανίκανος να πηδήξει σε άμαξα – ακόμα και σταματημένη, πάνω από έναν φράχτη ή στην αγκαλιά κάποιου χωρίς να φάει τα μούτρα του. Ακόμη και όταν κάνει κάποιες εύστοχες παρατηρήσεις, είναι εκτός τόπου και χρόνου.

Κανείς όμως δεν μπορεί να του κρατήσει κακία. Αντίθετα, λόγω του ήθους, της ειλικρίνειας και της καλοσύνης του είναι ιδιαίτερα αγαπητός.
Οι κοντινοί του τον εκτιμούν, παρ' όλη τη βλακεία του και ορισμένοι πιστεύουν ακόμη και στις ικανότητες του. Για παράδειγμα, ο Παβλόφ, ο σκύλος του εξομολογητή που έχει αναλάβει τη μαγειρική, καθώς και την φροντίδα του, τον αγαπάει πολύ. Και βέβαια ο Ραν τανπλάν του το ανταποδίδει. Η αγάπη περνάει από το στομάχι...
Ο μοναδικός που φαίνεται να καταλαβαίνει την ιδιαίτερη λογική του είναι ο Λούκυ Λουκ. Ξέρει πώς να τον φέρνει στα νερά του και να τον προστατεύει από κακοτοπιές.

Από την άλλη, η Ντόλυ, αισθάνεται τεράστια περιφρόνηση γι αυτό το πλάσμα, τη ντροπή του ζωικού βασιλείου. Ο Ραν ταν πλάν όμως είναι γεμάτος σεβασμό και θαυμασμό γι’ αυτό το εξαιρετικό δημιούργημα, το γεμάτο χάρη και εξυπνάδα, παρ’ όλο που δεν είναι σίγουρος ακόμη τι είδους ζώο είναι!
Όσον αφορά στους αδελφούς Ντάλτον, αποτελούν για τον Ραν ταν πλάν έντιμους πολίτες, με τους οποίους χαίρεται να κάνει παρέα. Θεωρεί τον Τζο Ντάλτον «αγαπημένο του κύριο» παρόλες τις αποτυχημένες προσπάθειες που κάνει ο Τζο για να σκοτώσει το άμοιρο ζωντανό (βλ. «Η κληρονομιά του Ραν ταν πλάν»).

 Οι δημιουργοί της σειράς χρησιμοποιούν τον Ραν ταν πλάν στις ιστορίες με τους Ντάλτον ως το ιδανικό συμπληρωματικό στοιχείο τους. Προφανώς δε θέλουν να έχουν τα 4 αδέλφια το μονοπώλιο στη βλακεία.
Τελικά, ο Ραν ταν πλάν είναι γραφικός, καλόκαρδος και εξαιρετικά κουτός. Άλλωστε γι αυτό τον αγαπάμε πολύ, γιατί δούλεψε σκληρά για να κερδίσει τον τίτλο του σκύλου που είναι « πιο κουτός και από την σκιά του»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου